Voorstellen

Jarenlang ben ik op zoek geweest naar mijn plek in de maatschappij. In mijn jeugd vonden mijn ouders het niet belangrijk dat ik een goede opleiding zou volgen. Hierdoor ben ik in werk terecht gekomen waarvan ik niet het gevoel kreeg dat ik een bijdrage leverde aan de maatschappij, maar ook niet waar ik zelf voldoening uit kon halen. Ondanks de stress, onrust en frustratie durfde ik pas in 2011 de beslissing te nemen om mijn hart te volgen. 

Het begeleiden van kinderen of volwassenen trok mij aan. Na grondig onderzoek welke opleiding goed bij mij zou passen bleek dat ik niet de juiste vooropleiding had om bijvoorbeeld docent of psycholoog te worden.  Eén jaar verder had ik dat probleem opgelost. Nu moest ik beslissen welke opleiding ik zou gaan volgen. Omdat ik geen idee had, ben ik gestart met de PABO opleiding. Na twee jaar ben ik overgestapt naar Toegepaste Psychologie omdat ik de voorkeur geef aan individuele/intensievere begeleiding. Na drie jaar Toegepaste Psychologie ben ik afgestudeerd als Arbeids- en Organisatiepsycholoog met als extra specialisatie Klinische Psychologie.

De reden dat ik voor Arbeids- en Organisatiepsychologie heb gekozen is omdat ik vanuit mijn verleden weet hoe iemand kan worstelen met allerlei vragen met betrekking tot het werk. Hierbij valt te denken aan geen uitdaging binnen het werk, baanonzekerheid, hoge werkdruk en stress . Op het moment dat je niet lekker in je vel zit, om welke reden dan ook, gaat dit altijd ten koste van je werk. Je prestaties gaan achteruit, je kan je niet meer goed concentreren, je voelt je vaak moe en je ziet er tegenop om iets te ondernemen. Om goed te kunnen functioneren binnen je werk maar ook in je privéleven is het belangrijk om je vitaal te voelen.

Vitaal? Wat is dat eigenlijk? Vitaliteit houdt in dat je: bruist van de energie, beschikt over mentale veerkracht, positief in het leven staat, levensvreugde ervaart, doorzettingsvermogen hebt en dat je bevlogen bent. Kortom: je zit lekker in je vel, je straalt en je kunt de hele wereld aan.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat werknemers zich niet vitaal voelen. Wil jij je weer vitaal voelen of wil je dat je medewerkers vitaler worden, neem dan gerust contact op via het contactformulier. Klik hier! Of plan een afspraak. Klik hier!

We kunnen dan samen aan de slag!

>